The Rituals of Light

I måndags lanserade Rituals Costmetics sin vinterkollektion - The Rituals of Light med doft av söt apelsin och kanel. Och vad är inte mer vintrigt om än inte väldigt juligt än detta ? 

Vi har även förstått att mycket av julens design och färg i år kommer gå i svart och det gör även Rituals Limited Edition The Rituals of Light med inslag av guldglitter som ser ut som en stjärnklar, kall vinternatt. 

Jag själv är väldigt intresserad av just deras doftpinnar och body cream men för att få en helhetsdesign inne i badrummet lär väl fler produkter hamna i kundvagnen. Och ibland är det nog helt okej att skämma bort sig själv och andra med lite lyxiga produkter ♥ Speciellt i jultider.


Guldkorn fån MIOEn hel del från MIO pryder i färgerna rött och guld i år. De färger som jag i år fantiserar allra mest om. Det speglar värme, känsla och jul vilket får mina ögon att tindra och mig att längta lite extra till att det är dags att få börja pynta vår lilla vrå. 

Som många andra känner jag att jag skulle behöva ett enormt hus att dekorera, eller varför inte en sagolik Herrgård ? Allt bara för att det finns så många guldklimpar och så många vackra ting som får en att tappa andan. Dessutom skulle en julpyntad Herrgård ute på landet ge en enorm Disneykänsla vilket för många skulle vara en dröm. 

Men de saker jag främst blev riktigt förtjust i från MIO's julkollektion är glöggsetet med de ljuvliga gulddetaljerna och karaffen. Dock har jag redan ett sen tidigare i riktigt sådär juligt röd i keramik. Men man kan kanske ha två ? 

Även den röda sjuarmade ljusstaken föll mig pladask i smaken och skulle stå lika stadigt och ståtlig som en legoknekt i vårt sovrum med MIO's vackra julkuddar i sängen.

Även om inte allt tilltalade mig så tycker jag ändå att dom tagit fram lite av varjes stil och smak. 

Snödrömmar

Jag har redan sen en tid tillbaka börjat fuska med de såkallade ljuvliga julsmakerna. Det är något speciellt varje höst att få börja knapra på utsökta skink- och senapsmackor. Jag liksom njuter av varje tugga! Samtidigt som jag fantiserar om snötäckt mark, midnattssblå klar himmel och rosiga frusna kinder. En gammal sparksläde med en ljuslykta som lyser upp natten med sitt själsvarma sken och om tystnaden och knarren under släden o fötterna. 

Ni vet ungefär som känslan i dikten "Tomten" med citatet "Endast tomten är vaken " av Viktor Runeberg 
Men även om jag längtar så måste jag medge att jag är fantastiskt glad över årets vackra, långa och varma höst. Färgerna sprakar som eld uppe i trädens kronor, luften är krispig men inte ruggig. Mornarna svala, men inte kalla och dagarna är soliga och sköna. Såhär borde varje höst få vara ♥