Mitt första klassiska julbord

 
Efter att äntligen ha fått möjlighet att låta allt som helgen bjöd på sjunka in, samt återfå energin från att ha stått i köket och tillagat ett klassigt julbord för första gången i mitt liv och dessutom i dagar tre så känner jag mig någorlunda levande igen. 

Aldrig kunde jag ha trott att det innebar så mycket planering, inköp, plats, tid och tålamod till att göra en hel uppsättning julmat. Allt från sill, lax, ägg, julskinka, rödkål, Jansson och älgfärsbullar till alla andra tillbehör som hör till. Så efter att ha slitit i köket kvällar och in på nätter så måste jag ge en eloge till de familjemedlemmar som år in och år ut har lyckats få till allting så perfekt. Med just de där speciella uppläggen, att gå från kallt till varmt, hitta strukturen och balansen i köket så att allt får plats och att gästerna får sig en riktigt julig smakupplevelse. 

Men även om det innebar så himlans mycket jobb så är jag ändå väldigt stolt över mig själv att det blev så bra som det faktiskt blev och att jag bara lyckades med att elda upp en kökshanduk och smälta en skärbräda. Hah! Jag kan visserligen ha många bollar i luften, men det finns en gräns för mig med om hur många som går att jonglera med samtidigt. 

Men kvällen var så otroligt mysig och varm trots dessa små incidenter. Och i slutändan är det trots allt det enda som betyder något ♥

När det gula guldet blir till så mycket merSaffran är en av de smaker som vi refererar mest med jul, speciellt i saftiga Lussekatter. Dock är jag inte så duktig ( vad jag vet ) på att göra dessa juliga bullar. Dels har jag inte tålamodet, orken, utrymmet eller tiden till att stå och baka. 

Så något som både jag, vänner och familj har kommit att uppskatta väldigt mycket efter maten är en riktigt god saffranspannacotta. Den går snabbt att röra ihop och är dessutom en efterrätt som man kan dekorera vackert med små medel. Så att den blir lite så där extra ögonfallande. 

Här är det recept som jag använt mig utav:

Till 4 personer
2 st geleatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran
1/2 dl socker
1 tsk vanilsocker

Gör såhär:
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
3. Ta upp och lägg gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.
4. Häll upp i formar eller vackra glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera efter känsla innan servering.


Lycka till och hoppas det smakar ♥


Yes please! - Önskelista nr 4

OMG! 
Allt detta är verkligen början på min drömlägenhet! ♥ Så mycket snyggt i en och samma bild! 
Helt klart en dröm-önskelista. Kanske inte en realistisk sådan men tyckte ändå att den var värd att få göra sig till känna. Stolen är helt klart det som mina ögon tindrar mest för och därefter den riktigt annorlunda och coola lampan som skulle vara en riktig ögondragare i vårt sovrum. Wow! 

Drömma kan man ju alltid göra i alla fall! ♥

Dessa vackra ting går att finna HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.