Årets första önskelista

Tanken på att sätta sig ner och skriva årets första önskelista ger ett sorts pirr i magen. Jag älskar att fundera över de saker jag verkligen önskar mig, men även över de julklappar jag vill ge till nära och kära. 
Jag vet att vi lever i en tid då vi överkonsumerar alla julklpappsköp. Dock har jag svårt att hejda mig då jag faktiskt älskar att hitta just den där speciella julklappen som jag vet kommer ge ett leende på läpparna på den familjemedelem som öppnar. Det är en härlig känsla! 

Jag själv brukar bli helt till mig när jag till sist får fram min speciella klapp efter att ha försökt öppna det fina tomtepaketet som legat i min hand. Att någon just har tänkt på mig och min önskan, det ger endorin av lycka och väldigt mycket värme i kroppen. Och att dessutom få vara omringad av familjen är den finaste av gåva. 

Jag är som sagt alltid frälst i att få julklappar som har med inredning att göra. Sånt som jag själv inte hunnit införskaffa eller sådant som jag mest tänkt "jag tar det nästa månad" men som sedan ändå inte blir av pga att man köper någe annat.

Alla dessa är från JbHome, vilket även har kommit att bli en favorit onlinebutik för mig. De har så otroligt mycket fint och annorlunda saker. Och jag vill mest bara ha allt. Dock är lägenheten lite för liten för det, hah! 

( klickar man på bilderna så kommer man direkt till produkten )

Hustomten Nils flyttar inDen här otroligt underbara lilla charmören kommer snart att flytta in hos mig och min tomteverkstad, hans namn är Nils. Han är 35 cm hög och är tillverkad av min systers väninna Stina ( Instagram: Grandammen ) som är en väldigt duktig hantverkare och mångpysslare. Nils är dessutom gjord av ull från hennes egna gårdsfår. 

Det känns som att jag och Nils kommer få uppleva många jular ihop. För det är ju faktiskt något alldeles speciellt att ha de där små dekorationerna som följer med och plockas upp år efter år. Att varje Advent blir ett kärt återseende.
Jag älskar saker som bär på en liten historia, som man vet vart dess ursprung är ifrån och som är tillverkade med kärlek och omsorg. Vilket denna söta hustomte är ♥

När du finner guldet


Att det är fredag är redan det en höjdare i sig, men att finna det gula guldet i form av en Propud på Hemköp är ren miljonvinst! ♥
Att något så litet kan göra så att hela ansiktet strålar, och att mungiporna går från neutrala till upp över öronen av lycka! Denna arbetsdag blev genast mycket lättare och så mycket trevligare. 

Dock kunde den ha fått smaka lite mer saffran än vad den faktiskt gjorde. Men jag är riktigt glad för varje litet jultecken som visas i butik. För än så länge är det trots allt bara oktober. 

Men det gör inget. Jag älskar att det skyndas långsamt så att jag verkligen hinner njuta och längta lite till.