Stilrena julklappar


Eftersom all inredning här hemma succensivt byts ut mot mörka och mossgröna detaljer så fick årets tema på julklapparna också prydas av en stilren touch. Basen fick bestå av naturfärgat, svart och vitt samt att alla band fick vara svarta. Kanske inte den mest juliga kombination men resultatet blev bättre än väntat, och speciellt när vissa paket fick sig en grön finish. 

I år höll dock inte Tomteverkstaden schemat. Allt blev försenat och tiden räckte helt enkelt inte till vilket gjorde att glädjen som brukar infinna sig när man fått slå in alla julklappar var som bortblåst. Men trots dålig planering och enorm trötthet så blev det ändå bra i slutändan ♥ 

Glöggmingelkväll


I lördags skålade vi in julen i goda vänners lag! Vi bjöd på Glöggsangria, ett antal juliga snittar, pepparkakor och spelunderhållning. 

Kvällen som till en början såg ut att bli rätt gles vad det gäller vänner som kunde komma p.g.a sjukdom el. att de skulle iväg på andra äventyr blev en kväll med flera av dem då deras planer blev inställda en efter en i sista sekund. Vilken tur för oss ♥

Som sagt det var en kväll med mycket mys och skratt samt instinkt till att vinna i spel. Ibland känns det som att överlevnadsinstinkten tar över. För nog blir det blodigt allvar många gånger i detta sällskap. Hah! ♥ Men det är det som gör det hela ännu roligare. 

En gran så grann

Äntligen helg! 

Denna vecka har känts otroligt lång och seg. Min kropp har varit lite sisådär och en förkylning ligger nog och gror. Mina leder har både knakat och brakat, varit ömma och gjort ont. Och mina ögon har varit tårfyllda och nära till gråt för att hela jag varit omänskligt trött. Så denna helg är mer än välkommen. Och nu är den äntligen här! 

Men även om tröttheten hela tiden gör sig påmind så har jag ändå försökt hålla mig vaken och njutit av en ensam och lugn fredag med ett glas vin i tassen. 

 
Under den sena kvällen har jag även suttit och beundrat och förundrats över hur en gran kan vara så vacker, kunna ge så mycket värme och känslor på en och samma gång. Mina lätt svullna ögon tindrar verkligen när jag ser på de gyllene ljusen som glimmar så vackert och ger ifrån sig ett sånt behagligt sken. Jag riktigt myser inombords! Och ögonblicket och mötet med vår gran har jag ikväll fått möta ensam, med mina egna tankar och funderingar. 

Jag gläds över det lilla och i natt skall jag få somna med tusen juleljus runtomkring ♥