Årets första julmiddag


God morgon alla fina bloggläsare ♥

Denna fantastiskt fullspäckade helg har verkligen gått i julens tecken med många juliga smaker och tillställningar. Tänkte börja med att berätta om min underbara middag som jag höll i lördags för min svägerska och mina svärföräldrar. 

Men innan vi tar oss till kvällen den dagen så vill jag skriva om att vi tre "ungdomar" åkte iväg på äventyr i regnet. Vår destination var Wira Bruks julmarknad. Men eftersom vädret inte var på vår sida, marknaden var minimal och det var mycket folk och trängsel så blev det tyvärr inga bilder. 

Men trots allt det mindre juliga så var det ändå mysigt att ha kommit iväg och få titta på lite hantverk. Och de två lingonkranar som hänger fint på vårt vintrinskåp ( bild uppåt ) är just från Wira Bruk. Och för den sakens skull är jag ännu mer nöjd med vårt lilla äventyr.

Till kvällen dukade jag upp till en riktigt julig måltid. Något jag inte heller fotograferade trots vackert upplägg på varje tallrik. Jag var både stressad och uppspelt på smakerna att jag helt enkelt glömde. Vilket jag egentligen är smått besviken över då det verkligen såg inbjudande ut. 


Men för att ni ändå ska förstå så kommer menyn här:

Fördrink: Blossa glögg 1895 med hemmagjorda portvinstryfflar som tilltugg
Förrätt: Tvärnöskina med kanelkokt fikon och hasselnötter
Huvudrätt: Apelsin- och nejlikakryddad lax med brysselkål och senap
Efterrätt: Bakad kardemummayogurt med äpple


Det blev en ljuvlig och minnesrik kväll i en hemtrevlig miljö där familj och mat stod i centrum. 

Snöinspiration


Utanför fönstret hänger regnet i luften, det är grått, mörkt och rått. 

Men i min egna lilla vrå myser jag bland vita pläder och drömmer om ett gnistrande vitt sagotäcke. Om en knarrande melodi under mina kängor och om vackra snöänglar. 
Jag längtar efter den tunga snön som lyser upp detta trista mörker, som ger sprudlande jul- och vinterkänslor. 

Jag vill andas in den där alldeles speciella luften samtidigt som mina puffiga kinder färgas rosenröda. Jag vill rulla en snöboll för att sedan kasta den på någon jag håller kär och därefter vill jag få komma in i en varm lägenhet, tända en massa ljus och njuta av en kopp varm choklad och bara känna all den där glädjen om en riktigt vit jul.

Tomte på loftet


Möt Sigvard ♥ Vårt nya tillskott i Tomtefamiljen.

Denna underbart fina och mysiga tomte kom att få följa med mig hem igår när vi var på julmarknad på Taxinge slott. Han är gjord av både gotlandsfår och finullsfår och är ett hantverk från den lilla gården Nybble


Är så lycklig att min lilla Tomtefamilj bara växer för varje år som går. Att varje Tomte är unik och införskaffad vid ett speciellt tillfälle. Att de alla får sig ett namn, en speciell plats i hemmet och gör så mina ögon tindrar lite extra. Det är juligt!