Winter Wonderland

Har de två dagarna haft fullt upp. I förrgår tog jag en helrenovering hos Rapunzel of Sweden med ny hårfärg samt att jag fixade glittriga fairy goes disco naglar hos Perfect Beauty. 
Samt att jag igår tillbringade hela dagen på jobbet, vilket jag dock gör just nu också.
Men nog om detta icke juliga meningar. 

När jag steg upp i morse var bilarna gnistrande vita av all frost, gräset och bladen var som förstenade. Luften var torr, och min anding bildade puffrande kylmoln. Åh, vad härligt det kändes att andas in den kalla morgondoften. Det stack till i näsan och medans jag satt och väntade på bussen sjönk min kroppstemperatur sakta. För även om det är härligt med kyla så satt jag med påtok för lite kläder. Jag hade inte direkt förberett mig på att denna morgon skulle vara såpass mycket kallare än gårdagen.
 
 
Men även om jag denna morgon inte var det minsta beredd på minusgrader så finns det inte ord om hur mycket jag längtar till ett härligt glittrande snötäcke. 
Jag är redan trött på detta mörker, denna ruggiga känsla man får var gång man går utanför ytterddören. Dysterheten som det speglar. Nej ge mig en riktig vinter.

Önskelista

När det kommer till önskelistor så slår inredning alla kategorier.
Jag/ vi kommer verkligen behöva önska oss saker till hemmet detta året. Allt för att lyckas komma igång på riktigt. Dock har jag en väldigt dyr smak. Men jag tycker att det är viktigt att forma ett hem efter sin egen stil även om det ibland då kan ta lite längre tid.

Denna serie med kastruller och stekpanna står verkligen som nummer ett. Det är jag och min kära sambo helt överrens om. Älskar allt som har med koppar att göra, så snyggt och stilrent.
Serien heter G.R.Y.M ( vilket man kan förstå ) och finns att inhandla på Cervera.
 

 
 
 

Längtan till Första Advent

I min underbara familj har det blivit som tradition att samlas kring Första Advent hos min kära mor och far. Gå tipspromenad i skogsdungen bakom deras vackra röda hus med vita husknutar. Och att vi därefter ätit lussekatter, pepparkakor och druckit glögg ute på deras altan i kylan. 
Att vi några år även fått glädjen att få uppleva den första glittrande snön just till advent har varit som att vakna upp i en saga. Hur glädjen till detta varit enorm, känslorna har sprudlat och tillfört en otrolig lycka och sinnesfrid.

Vi har sedan tillsammans tänt de första ljuset och därefter värmt våra frusna kroppar framför en varm brasa isittande raggisar och med en aladdinask framför oss på vardagsrumsbordet. Även en mysig julfilm har varit obligatorisk, så som Grinchen eller Tomten är far till alla barnen.

Första Advent 2012


Har talat med min far och i år är tydligen inget undantag.
Oj, som jag längtar!