Det gäller att vara tidigt på gröten . . .

. . . Men detta år slår nog ändå rekord! 
 
Ännu har inte Midsommar knackat på dörren med sitt blomstrande jag.Vi har alltså inte firat sommaren högpunkt i alla kategorier, dansat likt små groder kring den ståtliga grönskan kallad Midsommarstång, ätit oss fulla på sill och potäter, skrollat till snapsvisor och plockat de vackra blommor sju! En fantastisk tid att se fram emot helt enkelt.
 
Men trots att vi har många dagar att njuta i värmen så har jag ändå bokat årets första julinslag i form av opera på Kungliga Operan. 
Jag och min älskade Mamiluttis skall i början av december få njuta av tonerna till H.C. Andersens saga Snödrottningen, vilket är ett beställningsverk från Malmö Opera och är en nyskriven opera av den svenske tonsättaren Benjamin Staern.
 
Jag ser så fram emot att få njuta en kväll med vackra toner som är fylld av mystik och magi!
 
 
 
"Gerda har inga föräldrar, men hon har en vän som heter Kaj. En dag blir Kaj kidnappad av den lömska och iskalla Snödrottningen, som tänker tvinga honom att bli hennes kronprins och lika känslokall som hon. För Gerda finns bara en enda sak att göra. Att leta rätt på Kaj och rädda honom. Men kommer hon att hitta honom innan hans hjärta är förvandlat till is? På sin stora äventyrsresa mot Snödrottningens rike i norr möter Gerda massor av spännande figurer – Blomstergumman i sin magiska trädgård, vilda rövare i skogen, en tokig kråka och en äkta prinsessa…"
 
 
 
 

Kommentera här: