Mitt första klassiska julbord

 
Efter att äntligen ha fått möjlighet att låta allt som helgen bjöd på sjunka in, samt återfå energin från att ha stått i köket och tillagat ett klassigt julbord för första gången i mitt liv och dessutom i dagar tre så känner jag mig någorlunda levande igen. 

Aldrig kunde jag ha trott att det innebar så mycket planering, inköp, plats, tid och tålamod till att göra en hel uppsättning julmat. Allt från sill, lax, ägg, julskinka, rödkål, Jansson och älgfärsbullar till alla andra tillbehör som hör till. Så efter att ha slitit i köket kvällar och in på nätter så måste jag ge en eloge till de familjemedlemmar som år in och år ut har lyckats få till allting så perfekt. Med just de där speciella uppläggen, att gå från kallt till varmt, hitta strukturen och balansen i köket så att allt får plats och att gästerna får sig en riktigt julig smakupplevelse. 

Men även om det innebar så himlans mycket jobb så är jag ändå väldigt stolt över mig själv att det blev så bra som det faktiskt blev och att jag bara lyckades med att elda upp en kökshanduk och smälta en skärbräda. Hah! Jag kan visserligen ha många bollar i luften, men det finns en gräns för mig med om hur många som går att jonglera med samtidigt. 

Men kvällen var så otroligt mysig och varm trots dessa små incidenter. Och i slutändan är det trots allt det enda som betyder något ♥