Julstämning

För ett antal veckor sedan strosade jag runt på Strängnäs idylliska gator, en helt perfekt sommardag då grönskan stod i full blom, och då himlen var alldeles oskyldigt blå.
Det var en fantastisk dag och min älskade fader hade dessutom födelsedag och fyllde en knappt märkbar ålder, en otroligt stilig man i sina bästa år.

Vi promenerade mellan de vackra, äldre husen som så vackert speglar staden. Vi gick in i små butiker och njöt, pillade på saker, skrattade och hade det allmänt trevligt Det var däremot en specifik liten söt antik-butik som fick min fulla uppmärksamhet.
Där inne fanns det mängder med vackra ting, allt från rustika rokokomöbler, till asiatiska urnor, stora speglar med magnifika guldramar, vackert porslin och bokmärken som man själv samlade på som barn. Men det som verkligen var intressant var tidningshögen med äldre jultidningar, där fanns en riktigt blandad kompott för 50kr styck. Så jag unnade mig en Julstämning-tidning från 1941. Den var vackert illustrerad med både färgteckningar och fotografier och dessutom fanns det flera sidor om den svenska adeln, vilket jag fann väldigt intressant.

Så nöjd som jag var med mitt lilla fynd så fortsatte jag promenera längst vackra byggnader oh längst vattnet, givetvis kramandes om min nygamla tidning som är lika stor som min överkropp.

 
 
 
 
 

 

1 Jul, Strålande Jul:

skriven

Gud så mysigt med en gammal Julstämning! Så fin den är. Jag minns dem från när man sålde jultidningar som barn, det var alltid någon äldre person som ville köpa dem. Tydligen ges de fortfarande ut varje år, vilket är kul.

2 Deweysuiff:

skriven

Experienced Handymen for All Your DIY Projects and Odd Jobs [url=https://www.lovecrafts.com/en-gb/user/alexa-perry-60/27540dd4-0f3b-4276-bdca-aae355a5fa4e] Garden maintenance...[/url]

3 FrankLinge:

skriven

Our services extend to drainage and waste pipe maintenance, ensuring proper flow and preventing blockages. [url=https://blend.io/hadleywashington99] Boiler installations![/url]

Kommentera här: