Midvinternattens timma

(null)

Så kom dagen då årets första juliga inköp blev till <3 Två stycken ljusstakar, modell större att sätta i de stora fönsterna i vardagsrummet. Utifrån kommer det se alldeles sagolikt ut och inifrån kommer myshetsfaktorn vara enorm med det gula, lätt nedtonade skenet.

Sedan jag var barn och gick förbi det stora gröna huset, på väg till skolan med Tomten på taket så har jag drömt om stora adventsljusstakar. Huset var så juligt vackert med sina stora ljusstakar i vardera fönster, de fick mina ögon att riktigt tindra och drömma, drömma om att jag någon dag skulle få pryda mitt egna hem och göra julen till min.  

Den dagen har förvisso kommit många år nu, med ny tanke, ny känsla och nya färgkombinationer varje år, dock alltid lika nedtonade och stilrena, men även med en liten färgglimt. 

Jag har alltid gillat det jordnära, grönt, beige och grått då det inger väldigt mycket lugn och harmoni i den annars lite smått stressiga julmånaden. I år däremot har jag lust att inreda med svarta toner, midnattsblått, guld och grått, vilket känns väldigt majestätiskt och annorlunda. Lite mer vintrigt än juligt kanske, lite som början av sagan "Tomten" - Midvinternattens sköld är hård, stjärnorna gnista och glimma. Alla sova i enslig gård, djupt under midnattstimma. 

En fantastik dikt av Viktor Rydberg som får en att drömma ännu mer om en svunnen tid och kyla under nattens mystiska timma.


Kommentera här: