1:a Advent och nedräkning till jul


Så kom alltså dagen ( igår ), dagen då det officiellt är nedräkning till jul och allt som hör där till! Vilken lycka blandat med en gnutta stress. För hur det än är, och hur mycket man än planerat så känns tiden ändå alltid knapp. Man har den där lilla listan som varje år måste betas av, alla de där härligt mysiga stunderna man skall lyckas klämma in och dela med nära och kära. 
Granen som skall införskaffas, alla glöggkvällar man måste hinna gå på, alla julklappar som ska köpas och slås in i vackra papper med allt för långa snören. Rimmen som skall skrivas, pysselkvällarna som borde ordnas, och allt julbak man måste baka. Och inte att förglömma all mat som måste göras. 

Listan kan i många fall bli oändligt lång! Och ibland så kan den även ta bort själva magin från julen. Så det är viktigt att försöka stressa ner och ta det lite lugnt. Man måste hinna stanna upp och njuta, ta tillvara på tiden och allt måste faktiskt inte ordnas eller vara perfekt. 
Hinner man inte allt just i år så kan man alltid glädjas med att det kommer komma ännu en jul nästa år och att man då kan prioritera det man kanske inte han denna jul och december. 

Så ta ett extra andetag och njut! För nu börjar julmagin på riktigt! 

Kommentera här: