Drömmen om den perfekta granen


En sagolik gran, som står så bländande vacker med sin välbekanta doft om julens härlighet. Den är ej främmande, utan bär på minnet om barndomens magiska tid. Tiden då familjen samlades, tre flickor, tripp trapp och trull en lite småstressad moder som gjort alla förberedelser inför barnens högtid, en fader som alltid var lugn och satte stjärnan i topp. En fantastisk kväll, dagen före julafton. Ett vackert minne att få bära med sig genom livet! Den är varm och hjärtlig!

En tradtion som för oss var viktig, lika som andra traditioner är betydelsefulla för andra familjer! Det ger en känsla av trygghet, något att minnes, en känsla, som en välbeknt vän. 

Granen för mig symboliserar just familj, glädje och kreativitet. Den dekorerades med julgranskulor i alla dess färger, mönster och former. Kulorna dammades av år in och år ut med endast några få tillskott. Granen var som en härlig färgklick med tusen juleljus och med en halvsne julstjärna högst upp i dess topp.

Så för att ta tillvara på en del av min barndomstradition tänker jag i år börja med att köpa unika julgranskulor som ska få förgylla vår gran år efter år. En gran behöver inte vara perfekt utan kännas varm och som en kär vän som man plockar fram och förbereder inför en kunglig bal på slottet hemma hos sig själv.

En gran är personlig, och varje julgransdekoration unik.  
1 Anonym:

skriven

Och de julgranskulor du köpte till din mor och far är underbara. Tack för dem. Kram

Svar: Varsågod Mami! Så roligt att ni tyckte om dom så mycket <3
I'm dreaming of a white Christmas

Kommentera här: