Tomtefar Olle

När jag som liten fick höra historien om Gårdstomten så väcktes en inre kärlek och förundran över dessa väsen inom mig. De var någe mystiskt och magiskt kring dem, något som fick mig att sluka mängder med sagor och myter. Jag ville veta allt. Allt från den simplaste gråa gårdstomten som man bör hålla sig sams med till den röda Jultomten som skrider uppe i skyn med sin flock renar på självaste julafton. 

Och för mig är det inte jul om inte hemmet är pyntat med en massa söta Tomtar,  och inte minst från Åsas Tomtebod. Jag äger ett ex antal i alla dess storlek allt från vita, gråa till röda och snart är även en 80 cm stor vit Tomte från samma serie. Tomtefar Olle är snart påväg att flytta in och förgylla min tillvaro och jul. 

 
Beställde honom från Åsas Tomtejul hos Fyrklövern samt servisen i samma serie. Den i vitt som jag talade om HÄR för bara någon dag sen. Den som jag blev helt trollbunden och förälskad i. 
Så nu längtar jag tills jag kan bjuda hela min Tomtefamilj på ett utsökt julbod på min nya fantastiska servis

1 Anette - En fin jul:

skriven

Älskar också tomtar i alla de former. Min svärmor som är uppväxt på en gård på landet har berättat att det knackade på dörren till huset när det hände något viktig i ladugården, t ex när en ko skulle till att kalva. Kan inte har varit någon annan än gårdstomten som ville påkalla uppmärksamhet :)

Svar: Jah, visst är dom mystiska allt ^^ Och självklart var det gårdstomten som knackade på, det är jag övertygad om :3
"Människorna ser honom aldrig, men de vet att han finns.
Ibland när de vaknar om morgonen kan de se spår av hans små fötter i snön.Men ännu har ingen sett tomten" - Tomten är vaken av Astrid Lindgren
I dreaming of a white Christmas

Kommentera här: